10x de lekkerste bijgerechten voor bij de barbecue!

Ga jij dit weekend ook barbecueën? 

Als barbecueën op de planning staat voor de avond slaan velen een scala aan vlees en aan bijgerechten in. Als het vlees op de grill ligt, willen velen graag al wat eten en doen zich daarom graag te goed aan pastasalades en stokbrood met kruidenboter. Hoewel je in de supermarkt tig heerlijke bijgerechten kunt kopen voor bij de barbecue, zijn deze gerechten nog lekkerder als je ze zelf maakt! We hebben een paar van de lekkerste bijgerechten voor bij de barbecue voor je op een rijtje gezet!

1. Komkommer-tomatensalade

Zoals yin en yang bij elkaar horen, hoort een komkommersalade bij de barbecue. Lekker fris en het vult niet meteen zoveel als stokbrood met kruidenboter. Ideaal dus om van te snoepen als het vlees nog op de grill ligt!

2. Tonijn-komkommersalade

tonijn-komkommersalade

Geen fan van tomaten in je komkommersalade of wil je juist wat extra eiwitten toevoegen aan je salade? Dan is deze tonijn-komkommersalade wat voor jou. Bovendien is-ie gemaakt in een handomdraai!

3. Pastasalade met tonijn

pastasalade met tonijn

Juist zin in een gezonde pastasalade? Dan is deze pastasalade een aanrader. Door de volkoren pasta, tonijn en Griekse yoghurt krijg je veel eiwitten binnen!

4. Wodka-pastasalade

wodka-pastasalade

Er zijn tig gerechten die nog lekkerder worden als er een beetje alcohol in zit. Kaasfondue zou niet hetzelfde zijn zonder een beetje witte wijn en in een tiramisu mag een beetje koffielikeur niet ontbreken. Onlangs maakten we deze pasta met wodka die door de drank nóg lekkerder werd. Hetzelfde geldt voor een pastasalade. Voeg eens een beetje wodka toe aan je pastasalade en je hebt een bijgerecht voor bij de barbecue om u tegen te zeggen.

5. Geroosterde garnalensalade

garnalensalade bijgerechten

Geldt voor jou ook: hoe meer garnalen, hoe beter? Dan moet je deze garnalensalade echt eens maken! Deze geroosterde garnalensalade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of met een gemengde salade een heerlijke lunch. 

6. Romige eiersalade

eiersalade

Een zelfgemaakte eiersalade om je vingers (of vork) bij af te likken. Deze eiersalade met peterselie en bieslook is binnen no-time gemaakt en ook nog eens geschikt voor degenen die een koolhydraatarm of keto-dieet volgen.

7. Gevuld stokbrood met zalm

gevulde stokbrood bijgerechten

Stokbrood met kruidenboter of Boursin is natuurlijk heerlijk, maar je tilt je stokbrood met slechts vier extra ingrediënten naar een hoger niveau! Stokbrood met zalmstukjes is overheerlijk. Alleen loop je wel het risico dat je met dit stokbrood al bijna vol zit, voordat het vlees gaar is.

8. Romige aardappelsalade

aardappelsalade bijgerechten

Een romige aardappelsalade mag eigenlijk niet ontbreken bij de barbecue. Deze aardappelsalade is heerlijk romig. Wie van pittig houdt kan overigens ook wat wasabi toevoegen aan de salade.

9. Pesto-aardappelsalade met walnoten en mozzarella 

Pesto-aardappelsalade

Het maken van deze aardappelsalade is een beetje meer werk dan het maken van een normale aardappelsalade. Het is de moeite echter dubbel en dwars waard. Heb je alleen niet zoveel tijd of is het buiten zo warm, dat je het niet kunt opbrengen om de oven aan te zetten? Sla het roosteren van de walnoten in de oven dan over.

10. Pittige aardappelsalade met jalapeño en spekreepjes

aardappelsalade bijgerechten

Ben jij dol op aardappelsalade, maar mag-ie wel wat meer smaak en pit hebben? Dan moet je deze pittige aardappelsalade met jalapeño en spek echt eens proberen!

Lees ook: 7 manieren om een aardappelsalade te maken zonder mayonaise

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Pixabay, videostills