29 mei 2019
10 min.
4 pers.

Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue

Als het mooi weer is, zien wij dit vaak als de gelegenheid om de barbecue uit de schuur te halen. Als het vlees op de grill ligt, doen we ons ondertussen graag tegoed aan stokbrood met kruidenboter. Ook een romige aardappelsalade en een frisse komkommersalade mogen van ons niet ontbreken tijden een barbecue. Laatst gaven we een twist aan de komkommersalade en maakten we er eentje met tonijn!

Om je vingers bij af te likken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de tonijn-komkommersalade?

  • Snijd de uiteinden van de komkommers af en snijd de komkommers vervolgens in stukken.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de avocado in stukjes.
  • Doe de komkommer, rode ui, avocado, koriander en tonijn in een kom en roer tot alles is vermengd.
  • Doe het citroensap en de olijfolie in een klein schaaltje en roer door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schenk het mengsel over de salade en roer opnieuw tot alles goed is vermengd.
  • Zet de kom even in de koelkast voordat de tonijn-komkommersalade wordt geserveerd.

Geniet ervan!

Ook lekker: Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: The Serious Fitness | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 1/2 avocado
  • 1/2 rode ui
  • Koriander naar smaak, fijngesneden (optioneel)
  • 200 gram tonijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Snufje zout en peper naar smaak