Ingrediënten
  • 65 gram walnoten, gesneden + extra ter garnering
  • 40 gram verse basilicum + extra ter garnering
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 900 gram krieltjes, gehalveerd
  • 225 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 25 - 30 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 330 gram mini mozzarella-balletjes
Christel
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram walnoten, gesneden + extra ter garnering
  • 40 gram verse basilicum + extra ter garnering
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 900 gram krieltjes, gehalveerd
  • 225 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 25 - 30 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 330 gram mini mozzarella-balletjes

Heerlijk als bijgerecht

Wij eten vaak een aardappelsalade in de zomer als bijgerecht tijdens de barbecue, maar eigenlijk kan een aardappelsalade het hele jaar door gegeten worden. Het is vaak makkelijk om te maken en voedzaam. Deze pesto-aardappelsalade met walnoten is een echte aanrader.

Gemaakt in een handomdraai!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de aardappelsalade?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg alle walnoten op een bakplaat en rooster deze 8 minuten.
  • Doe de basilicum, 65 gram walnoten en het citroensap in een keukenmachine en laat even draaien.
  • Voeg de olijfolie en Parmezaanse kaas toe en laat de blender net zo lang draaien tot je de gewenste structuur voor de pesto hebt bereikt.
  • Kook de krieltjes 10 minuten in zout water. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 3 minuten koken.
  • Giet de krieltjes en boontjes af en laat afkoelen.
  • Doe de krieltjes, boontjes, cherrytomaatjes, mozzarella en pesto in een kom en roer tot een geheel.
  • Breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
  • Serveer de aardappelsalade met extra basilicum en walnoten.

Ook lekker: aardappelsalade met tonijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill