12 april 2019
25 min.
4 pers.

Maak jij weleens je eigen eiersalade?

Wij bij Kookfans zijn dol op eiersalade! En wat is er lekkerder dan het zelf maken? Eet de salade met een vork bij de barbecue of doe het op een broodje of wrap. Eet je koolhydraatarm of zelfs keto? Doe de salade op een blad sla en rol het op tot een wrap, heerlijk! Je kunt eindeloos variëren met je favoriete specerijen, zoals kerrie en paprika, maar we geven je nu het basisrecept van eiersalade.

Voeg naar hartelust specerijen toe om de salade naar jouw smaak aan te passen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan water aan de kook. Zet het vuur laag zodat er geen grote bubbels meer zijn en doe de eieren met een schuimspaan in de pan. Zet het vuur weer omhoog en kook de eieren 12 minuten.
  • Vul een kom met koud water en doe de eieren hier na 12 minuten koken met behulp van een schuimspaan in.
  • Als de eieren afgekoeld zijn, kun je ze gaan pellen.
  • Snijd de eieren in stukken. Om de salade zo te eten zijn grote stukken lekkerder, maar om het op een broodje of wrap te doen kun je het ei beter kleiner snijden.
  • Doe de stukjes ei, rode ui, mayonaise, dijonmosterd, peterselie, bieslook en het citroensap in een grote kom en meng alles. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel nog kerrie of paprikapoeder toevoegen voor meer smaak.
  • Doe de eiersalade op een boterham of wrap of eet de salade gewoon met een vork.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: simpele romige kipsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Downshiftology | Beeld: Videostill Downshiftology

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 40 gram rode ui, gesnipperd
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 2 theelepels peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels bieslook, fijngehakt
  • 1 teelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak