Ingrediënten
  • 150 gram mayonaise
  • 60 milliliter rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 900 gram vastkokende aardappelen, gekookt, afgekoeld en in blokjes gesneden
  • 200 gram cheddarkaas, geraspt
  • 125 gram spekreepjes, gebakken en afgekoeld
  • 2 jalapeño pepers (of meer), fijngesneden
Christel
20 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram mayonaise
  • 60 milliliter rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden + extra ter garnering
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 900 gram vastkokende aardappelen, gekookt, afgekoeld en in blokjes gesneden
  • 200 gram cheddarkaas, geraspt
  • 125 gram spekreepjes, gebakken en afgekoeld
  • 2 jalapeño pepers (of meer), fijngesneden

Aardappelsalade met een kick

Als je gaat barbecueën zijn de bijgerechten minstens zo belangrijk als het vlees. Zo staat een aardappelsalade standaard bij ons op tafel. Ben jij ook zo dol op een aardappelsalade, maar mag-ie wel wat meer smaak en pit hebben? Dan moet je deze pittige aardappelsalade met jalapeño en spek echt eens proberen!

Romig én pittig!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de mayonaise, rode wijnazijn, bieslook, knoflookpoeder, peper en het zout in een kommetje en roer met een garde tot een egaal mengsel.
  • Doe de aardappelblokjes, cheddarkaas, spekreepjes en jalapeño’s in een kom en roer tot een geheel.
  • Schenk het mayonaisemengsel eroverheen en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Zet de aardappelsalade nog even in de koelkast en serveer met extra bieslook.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Garnalen-fajita’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill