Christel
30 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram mayonaise
  • 120 gram zure room
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 milliliter wodka
  • Zout en peper naar smaak
  • 560 gram gekookte pasta naar keuze (225 gram ongekookt)
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 5 stengels selderij, fijngesneden
  • 10 groene olijven, gesneden

Lekker dat het is!

Er zijn tig gerechten die nog lekkerder worden als er een beetje alcohol in zit. Kaasfondue zou niet hetzelfde zijn zonder een beetje witte wijn en in een tiramisu mag een beetje koffielikeur niet ontbreken. Onlangs maakten we deze pasta met wodka die door de drank nóg lekkerder werd. Hetzelfde geldt voor een pastasalade. Voeg eens een beetje wodka toe aan je pastasalade en je hebt een bijgerecht voor bij de barbecue om u tegen te zeggen.

Ga jij dit een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de wodka-pastasalade?

  • Doe de mayonaise, zure room, dijonmosterd, olijfolie en wodka in een kom en meng het goed. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta, rode ui, selderij en olijven in een grote kom en roer door elkaar.
  • Schenk de saus over de pasta heen en roer net zo lang door tot de pasta volledig is bedenkt met saus.
  • Zet de pastasalade minstens 20 minuten in de koelkast voordat je ‘m serveert.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Pastasalade met gegrilde kip en pestosaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 12 tomatoes | Beeld: videostill YouTube