Ingrediënten
  • 1 kilo garnalen
  • Scheut olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 230 gram mayonaise
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels verse sinaasappelsap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Verse dille naar smaak, gesneden
  • 2 eetlepel kappertjes
  • Halve rode ui, fijngesneden
10 mei 2019
40 min.
6 pers.

Lekker bij de barbecue!

Het moge duidelijk zijn, op de Kookfans-redactie zijn we dol op garnalen. Hoe meer garnalen, hoe beter. Wie het hiermee eens is moet zeker hier eens een kijkje nemen én het onderstaande recept een keer proberen. Deze geroosterde garnalensalade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of met een gemengde salade een heerlijke lunch. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de garnalen op de bakplaat en schenk er een royale scheut olijfolie overheen. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en roer ze even door.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de garnalen zo’n 6 tot 8 minuten.
  • Laat de garnalen even afkoelen en doe ze daarna in een grote kom.
  • Maak ondertussen de saus. Doe de mayonaise, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de azijn, een snuf zout en een snuf peper in een kom en roer tot een geheel.
  • Schep de saus bij de garnalen en roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de dille, kappertjes en rode ui toe en roer opnieuw tot alles goed is vermengd.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: salade met witte asperges en rauwe ham

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ina Garten | Beeld: Videostill YouTube Food Network

Ingrediënten
  • 1 kilo garnalen
  • Scheut olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 230 gram mayonaise
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels verse sinaasappelsap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Verse dille naar smaak, gesneden
  • 2 eetlepel kappertjes
  • Halve rode ui, fijngesneden