Sanne

Nummer 2 gaan wij sowieso proberen

Met dit warme weer is het heerlijk om af te koelen met een ijsje. Maar als echte Kookfan maken we het ijs natuurlijk zelf: net zo lekker en een stuk leuker! Wij verzamelden de beste ijsrecepten voor je, zodat je die deze zomer kunt gebruiken.

1. Citrusijs

Wanneer de temperaturen stijgen is er niets zo lekker als een verfrissend ijsje. Dit citrusijs met Griekse yoghurt is dorstlessend en geeft wat verkoeling op de hete dagen. En niet onbelangrijk: het is ook nog eens ontzettend lekker!

2. Limoncello-ijs

Op het gebied van ijs is ons iets opgevallen: er wordt steeds vaker alcohol aan toegevoegd. Je hebt gin tonic-ijs, mojito-ijs, Baileys-ijs en ga zo maar door. En het leuke van deze ijssoort is dat je ‘m makkelijk zelf kunt maken: limoncello-ijs, iemand?

limoncello-ijs

3. Irish coffee-ijsjes

Voor de afwisseling maken we koffie-ijs in plaats van ijskoffie. Deze ijsjes toveren de ‘Irish coffee’ — espresso met room en een scheut whisky — om tot een lekkere zomerse snack. Het ijs bestaat uit een laag koffie met Baileys en een laag romige chocolade.

Irish coffee ijsjes

4. Red velvet ijs

Red velvet blijft een van onze favoriete smaken. En daar mag ook dit heerlijke red velvet ijs aan worden toegevoegd. Je maakt het helemaal zelf met maar drie ingrediënten: room, gecondenseerde melk en red velvet Oreo’s.

red velvet ijs

5. Daiquiri Piña Colada-ijsjes

Er zijn twee dingen die niet kunnen ontbreken op een warme zomerdag: ijs en een cocktail. Deze Aardbei Daiquiri Piña Colada-ijsjes zijn een perfecte mix daarvan. Duik snel de keuken in om deze vrolijke cocktailijsjes te maken.

Aardbei Daiquiri Pina Colada ijsjes

6. Bananenijs

Heb je nou écht niks in huis, maar wel zin in een ijsje? Maak dan dit bananenijs met maar één ingrediënt: banaan. Oké, we geven toe: het is niet echt ijs, maar het is wel lekker romig en een enorm goede vervanger voor ijs.

bananenijs

7. Liefmans-ijs

Als het op frisse zomerdrankjes aan komt, zetten we Liefmans toch wel hoog op ons lijstje. Het biertje zit boordevol fruit en de smaak is licht zoet. Maar wat nou als we je vertellen dat je ook ijs van dit lekkere drankje kunt maken?

liefmans ijs

8. Aardbeienijs

Dit aardbeienijs heb je in vijf minuten met slechts drie ingrediënten gemaakt. En lekker dat het is! Romig, zoet en fris: zo zouden wij dit heerlijke homemade aardbeienijs omschrijven. Hapje?

aardbeienijs

Lees ook: Recept: ijstaart met pistache en framboos

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels