5 min + 12 uur min.
4 pers.

Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig

Red velvet blijft een van onze favoriete smaken. Of het nou aankomt op een taartje, muffins of zelfs pannenkoeken. En daar mag ook dit heerlijke red velvet ijs aan worden toegevoegd. Je maakt het helemaal zelf met maar drie ingrediënten: room, gecondenseerde melk en red velvet Oreo’s. Kun je die Oreo’s nou niet vinden in de schappen? Dan kom je met de klassieke koekjes en wat rode voedselkleurstof ook een heel eind. Jum!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Klop de room tot er zachte pieken ontstaan.
  • Klop vervolgens de gecondenseerde melk door de room.
  • Vul een ziplockzakje met de red velvet Oreo’s en sla de koekjes kapot met een deegroller. Roer de Oreo’s vervolgens door de room heen. Bewaar een paar Oreo’s voor de garnering.
  • Giet het mengsel in een plastic bakje en verdeel evenredig. Snipper de overige Oreo’s over het mengsel heen.
  • Zet het bakje in de vriezer en bevries voor ten minste 12 uur.
  • Geniet van je heerlijke (en makkelijke) red velvet ijs!

Lees ook: Recept: chocoladebrownies met Kinder-chocoladevulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Videostill Bigger Bolder Baking

Ingrediënten
  • 240 gram room
  • 118 milliliter gecondenseerde melk
  • 1 pak red velvet Oreo's