Sabine
10 + 4 uur in de vriezer min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram vanille-ijs
  • 160 gram lemon curd
  • 75 milliliter limoncello

Wie lust hier wel een paar bolletjes van?

Op het gebied van ijs is ons iets opgevallen: er wordt steeds vaker alcohol aan toegevoegd. Je hebt gin tonic-ijs, mojito-ijs, Baileys-ijs en ga zo maar door. Eén soort ijs willen we nog wel graag benoemen: limoncello-ijs. En het leuke van deze ijssoort is dat je ‘m makkelijk zelf kunt maken.

Voor wie ga jij limoncello-ijs maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Laat het ijs op kamertemperatuur komen. Het hoeft niet te smelten, maar moet wel zacht zijn.
  • Doe de lemon curd in een kom samen met de limoncello en roer tot de ingrediënten zijn vermengd. Wil je ook de lemon curd zelf maken? Hier vind je daar een makkelijk recept voor.
  • Voeg het zachte ijs toe en roer opnieuw.
  • Doe het ijs in een ruime bak en plaats in de vriezer. Laat het minstens vier uur koelen.

Lees ook: Recept: limoncello-risotto met zalm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchen is my Playground | Beeld: Videostill YouTube Simply Bakings