Ingrediënten
  • 65 gram suiker
  • 25 milliliter water
  • 120 milliliter sinaasappelsap (ca. 2 stuks)
  • 120 milliliter grapefruitsap (ca. 1 stuks)
  • 90 milliliter citroensap (ca. 2 stuks)
  • 600 milliliter Griekse yoghurt
  • Handje basilicumblaadjes
19 april 2019
15 minuten + 4 uur vriestijd min.
8 pers.

Laat de zomer maar beginnen!

Wanneer de temperaturen stijgen is er niets zo lekker als een verfrissend ijsje. Dit citrusijs met Griekse yoghurt is dorstlessend en geeft wat verkoeling op de hete dagen. En niet onbelangrijk: het is ook nog eens ontzettend lekker! Tip: serveer het ijs eens in de uitgeperste citrusvrucht voor een extra feestelijk resultaat! 

Een dorstlessende snack op warme dagen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het citrusijs

  • Breng de suiker met het water in een pannetje aan de kook. Haal de pan daarna meteen van het vuur en voeg sinaasappel-, grapefruit- en citroensap toe. Schenk het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze minimaal vier uur in de vriezer. Vries eventueel ook de schillen in.
  • Schraap het bevroren citrusmengsel met een vork tot schaafijs.
  • Verdeel de yoghurt over de glazen of bevroren citrusschillen en schep hier wat van het schaafijs op.
  • Garneer met kleine blaadjes basilicum.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Jamie Olivers ijscheesecake met 6 ingrediënten 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 65 gram suiker
  • 25 milliliter water
  • 120 milliliter sinaasappelsap (ca. 2 stuks)
  • 120 milliliter grapefruitsap (ca. 1 stuks)
  • 90 milliliter citroensap (ca. 2 stuks)
  • 600 milliliter Griekse yoghurt
  • Handje basilicumblaadjes