Ingrediënten
  • SIROOP
  • 60 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • AARDBEI DAIQUIRI LAAG
  • 565 gram aardbeien
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 2 theelepels limoenschil
  • 4 eetlepels rum, goud of donker
  • KOKOS ROOMLAAG
  • 1 blikje volle kokosmelk
  • PIÑA COLADA-LAAG
  • 1 blik ananas
  • 4 eetlepels kokos-rum
Sanne
25 min + 5 uur min.
6 pers.
Ingrediënten
  • SIROOP
  • 60 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • AARDBEI DAIQUIRI LAAG
  • 565 gram aardbeien
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 2 theelepels limoenschil
  • 4 eetlepels rum, goud of donker
  • KOKOS ROOMLAAG
  • 1 blikje volle kokosmelk
  • PIÑA COLADA-LAAG
  • 1 blik ananas
  • 4 eetlepels kokos-rum

De liefdesbaby van de Daiquiri en Piña Colada, en dat op een stokje! 

Er zijn twee dingen die niet kunnen ontbreken op een warme zomerdag: ijs en een cocktail. Deze Aardbei Daiquiri Piña Colada-ijsjes zijn een perfecte mix daarvan. Duik snel de keuken in om deze vrolijke cocktailijsjes te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de ijsjes:

  • Meng het water en de suiker in een kleine pan. Kook het mengsel ±5 minuten op middelhoog vuur tot het suiker is opgelost. Laat de siroop volledig afkoelen voor gebruik.
  • Maak de aardbeien-daiquirilaag als de siroop is afgekoeld. Mix daarvoor de aardbeien, siroop, limoensap- en rasp en de rum in een blender of keukenmachine. Mix 1 à 2 minuten tot het een gladde massa is. Verdeel de inhoud gelijkmatig over 6 ijsvormen en vul ze elk voor een derde. Sluit de vorm en zet hem minimaal 30 minuten de vriezer.
  • Maak daarna de kokosroomlaag. Bewaar 3 eetlepels kokosmelk voor de piña colada-laag, gooi de overgebleven kokosmelk, kokos-rum en 3 eetlepels siroop in een schone blender. Mix tot alles goed gemengd is. Giet deze laag over de aardbeien-daiquiri laag en vul nog eens een derde van de ijsvormpjes. Zet het geheel weer minimaal 30 minuten in de vriezer. 
  • Meng in een middelgrote kom de geplette ananas, inclusief sap, en de kokos-rum. Laat dit 5-10 minuten intrekken.
  • Maak de blender weer schoon en voeg het geplette ananas- en rummengsel toe, samen met de 3 eetlepels kokosmelk en 1 eetlepel siroop. Mix het geheel tot een gladde massa. Vul de ijsvormpjes helemaal met de piña colada-laag. Plaats de deksel er weer op en laat het minimaal 4 uur en maximaal een nacht invriezen.
  • Haal de ijsvorm uit de vriezer. Dompel de vorm een paar seconden in water op kamertemperatuur om de ijsjes los te maken. Haal de ijsjes uit de vorm en je kunt ze uitdelen (of zelf opeten)!
  • Je kunt de ijsjes maximaal 2 weken in de vriezer bewaren.
  • Geniet ervan! 

Ook lekker: Recept: Irish coffee-ijsjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill