Ingrediënten
  • 140 gram verse frambozen
  • 150 gram pistache, gehakt + extra pistachenoten voor garnering
  • 315 gram suiker
  • 650 milliliter melk
  • 8 eigeel
  • Rasp van een 1/4 sinaasappel
  • 330 milliliter slagroom
  • 250 gram bevroren frambozen
  • Pure chocolade
Roos
1 uur + 40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 140 gram verse frambozen
  • 150 gram pistache, gehakt + extra pistachenoten voor garnering
  • 315 gram suiker
  • 650 milliliter melk
  • 8 eigeel
  • Rasp van een 1/4 sinaasappel
  • 330 milliliter slagroom
  • 250 gram bevroren frambozen
  • Pure chocolade

Een typisch Italiaans nagerecht

Deze zomer ga jij je vrienden of familie verrassen met deze semifreddo ijstaart met pistache en framboos. Semifreddo betekent eigenlijk halfbevroren, en dat is juist wat deze ijstaart zo lekker maakt. Dit spektakelstuk ziet er ingewikkeld uit, maar is hartstikke makkelijk te maken. Aan de slag!  

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de ijstaart:

  • Vermaal in een keukenmachine 100 gram pistachenoten en 100 gram suiker met elkaar. Zet vervolgens apart.
  • Breng de melk in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook. Voeg vervolgens het pistachemengsel toe.
  • Klopt de eidooiers en 160 gram suiker met een mixer tot het geheel licht van kleur wordt. Voeg het melkmengsel toe en klop kort door. Giet vervolgens terug in de pan met de sinaasappelrasp en roer op middelhoog vuur tot het mengsel dikker wordt. Dit duurt 8-10 minuten.
  • Voeg de slagroom en de resterende pistachenoten toe. Let op: bewaar een aantal pistachenoten voor de garnering. Roer ook voorzichtig de frambozen door het mengsel.
  • Vul een grote bak met ijsblokjes en plaats hier een bakvorm bovenop. Voeg het ijsmengel in deze bakvorm en roer af en toe door tot het mengsel afgekoeld is. Vries dit vervolgens in.
  • Voor de frambozensiroop voeg je de bevroren frambozen en suiker in een hittebestendige kom. Dek dit af met folie en plaats op een pan met kokend water, kook dit vervolgens tot het mengsel stroperig wordt. Dit duurt ongeveer een uur. Haal het mengsel vervolgens door een zeef en laat afkoelen. Zet dit vervolgens in de koelkast.
  • Smelt ook de pure chocolade au bain-marie, dus in een hittebestendige kom boven een pannetje heet water, en zet vervolgens apart.
  • Wanneer de ijstaart volledig bevroren is, haal je hem uit de vriezer. Om de ijstaart uit de vorm te halen dompel je de vorm kort in heet water en keer je hem vervolgens om. Garneer de taart met de chocoladesaus, frambozensaus, verse frambozen en pistachenoten. Maak er een feestje van!
  • Haal de ijstaart 30 minuten voor het serveren al uit de vriezer. Zo is-ie echt semifreddo en kan het genieten beginnen.

Ook lekker: Aardbei-rabarbertaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gourmet Traveller | Beeld: iStock (Foxys_forest_manufacture)