30 min.
3 pers.

Zelf ijs maken was nog nooit zo makkelijk!

IJs maken met slechts één ingrediënt? Het lijkt onmogelijk, maar dat is het niet! Je kunt namelijk heerlijk romig bananenijs maken door alleen bananen te gebruiken. Oké, we geven toe: het is niet echt ijs, maar het is wel lekker romig en een enorm goede vervanger voor ijs. 

Toetje

In dit zogenaamde bananenijs zit geen zuivel en dus ook geen extra vet of calorieën. Het is een heerlijk toetje, vooral als je op de calorieën wilt letten. En je hebt dus ook geen ijsmachine nodig om dit recept te maken. Hoe je het healthy toetje maakt? We leggen het je uit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je met slechts één ingrediënt het bananenijs

Het enige dat je nodig hebt om dit bananenijs met één ingrediënt te maken is een blender of keukenmachine en een tros rijpe bananen. Hoe meer bruine vlekjes je op je bananen hebt, hoe beter. Oudere bananen zijn namelijk zoeter.

  • Stop je rijpe bananen in een groot diepvrieszakje met rits. Bevries ze tot ze stevig zijn.
  • Snijd de bevroren bananen vervolgens in stukjes en doe ze in de kom van de blender.
  • Verwerk de bevroren bananen daarna tot een gladde massa. En dat is het! Makkelijker kan het bijna niet, toch?

Nu hoef je alleen nog maar met een ijslepel bolletjes te scheppen en ze in een kom te doen. Je kunt er nog chocoladesaus of caramelsaus aan toevoegen om je bananenijs extra sweet te maken. Enjoy!

Lees ook: Frisse watermeloensalade met feta en zonnebloempitten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipegirl | Beeld: Pixabay @counselling

Ingrediënten
  • 1 tros rijpe bananen
  • Blender
  • Diepvrieszakje
  • Optioneel: chocoladesaus