10 min + 5 uur wachttijd min.
10 pers.

Voor de afwisseling maken we koffie-ijs in plaats van ijskoffie

Een ijskoffie is heerlijk op zijn tijd, maar er zijn nog meer manieren waarop we in de warme zomermaanden van ons bakkie troost kunnen genieten. Deze ijsjes toveren de ‘Irish coffee’ — espresso met room en een scheut whisky — om tot een lekkere zomerse snack. Het ijs bestaat uit een laag koffie met Baileys en een laag romige chocolade. Met een ijsvorm zet je de koffie-ijsjes razendsnel in elkaar, en dan is het alleen nog maar wachten tot de vriezer zijn werk heeft gedaan. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Meng voor de koffielaag de koffie, Baileys en 60 milliliter van de gezoete gecondenseerde melk totdat alles goed is gemengd. Verdeel dit beslag over 10 ijslolly-vormpjes. De vormpjes moeten voor ongeveer de helft gevuld zijn, want de tweede laag komt hier later nog bovenop. Doe ook het ijsstokje er alvast in. Zet 1 uur in de vriezer om de eerste laag ijs hard te laten worden.
  • Maak ondertussen de chocoladelaag. Meng hiervoor de rest van de gecondenseerde melk, volle melk en cacaopoeder totdat alle cacao is opgelost en je een glad, chocoladebruin mengsel hebt. Verdeel dit mengsel weer over de ijsvormpjes, zodat deze helemaal gevuld zijn.
  • Laat de ijsjes minstens 4 uur lang in de vriezer zitten, zodat ze helemaal bevroren zijn. Haal ze daarna voorzichter uit de ijsvorm.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Carajillo cheesecake met Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 180 milliliter sterke koffie
  • 60 milliliter Bailey's
  • 180 milliliter zoete gecondenseerde melk
  • 120 milliliter volle melk
  • 25 gram cacaopoeder