15 (5 uur vriestijd) min.
4 pers.

Het populaire drankje als een ijsje? Het kan!

Als het op frisse zomerdrankjes aan komt, zetten we Liefmans toch wel hoog op ons lijstje. Liefmans is een heerlijk sprankelend biertje, maar dan nét even anders. Het biertje zit boordevol fruit en de smaak is licht zoet. Gooi er wat ijsklontjes bij en je bent helemaal klaar voor een warme zomerdag. Maar wat nou als we je vertellen dat je ook ijs van dit lekkere drankje kunt maken? Lees gauw verder!

Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je Liefmans-ijs

Liefmans-ijs is deze zomer helemaal een ding. En het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. We leggen je uit hoe je het ijs maakt.

  • Begin met de slagroom in een grote kom te doen en klop deze stijf met een elektrische mixer.
  • Voeg vervolgens het blikje gecondenseerde melk toe en roer dit met een spatel door elkaar.
  • Giet de Liefmans bij het beslag en roer alles tot een geheel.
  • Doe het beslag vervolgens in een bak die in de vriezer kan en laat vijf à zes uur bevriezen.
  • Serveer het ijs in een bakje en voeg er eventueel aardbeien of frambozen aan toe ter garnering.
  • Enjoy!

Wil je alles nog een stapsgewijs zien? Bekijk dan onderstaande video.

Ook lekker: Makkelijk recept voor smeuïge koffiecake die altijd lukt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels @daviddisponett, Liefmans, YouTube

Ingrediënten
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 flesje liefmans
  • Aardbeien of frambozen ter decoratie
  • Een mixer