5 + 6 uur min.
4 pers.

Je hebt dit heerlijke aardbeienijs binnen 5 minuten gemaakt!

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, ons maak je altijd blij met een dessert. En dan vooral een dessert waar je minimale moeite voor hoeft te doen voor maximaal resultaat. Dat is absoluut het geval bij dit aardbeienijs dat je in vijf minuten met slechts drie ingrediënten maakt. En lekker dat het is! Romig, zoet en fris: zo zouden wij dit heerlijke homemade aardbeienijs omschrijven. Hapje? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zo maak je het aardbeienijs:

  • Doe de (bevroren) aardbeien in een blender of keukenmachine en meng tot een gladde massa. Als je bevroren aardbeien gebruikt, kun je ze het best een uur van tevoren uit de vriezer halen en laten ontdooien.
  • Doe de koude volvette slagroom in een grote kom en klop tot stijve pieken.
  • Voeg de gezoete gecondenseerde melk, het aardbeienmengsel en eventueel de roze voedselkleurstof toe en klop op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Hak 4-5 aardbeien in stukjes en voeg deze toe aan het ijsbeslag. Vouw tot gecombineerd. Deze fase is optioneel.
  • Doe het ijsbeslag in een bak of schaal en zet in de vriezer. Het aardbeienijs moet minimaal 6 uur invriezen.
  • Na 6 uur is het aardbeienijs klaar om opgelepeld te worden. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: zo maak je zelf eenvoudig een ijskoude vanille latte

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill The Cooking Foodie

Ingrediënten
  • 480 milliliter volvette slagroom, koud
  • 400 gram gecondenseerde melk (gezoet)
  • 340 gram aardbeien, vers of bevroren
  • Optioneel: 1 theelepel roze voedselkleurstof
  • Optioneel: extra aardbeien, in stukjes