Ingrediënten
  • 100 gram spekreepjes
  • 280 gram pasta naar keuze
  • Zout
  • 3 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram garnalen
  • 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 180 milliliter volle melk
  • 60 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peper, naar smaak
  • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
28 februari 2019
30 min.
3 pers.

Ideaal voor het weekend!

Pasta is een van onze favoriete avondmaaltijden omdat het gerecht op tig manieren bereid kan worden. De ene keer gaan we voor een pasta met die heel gezond is en weer een andere keer gaat de voorkeur uit naar een pasta die niet zo gezond is. Voor dit recept geldt het laatste. Deze romige pasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken en de calorieën dubbel en dwars waard. 

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta-ovenschotel?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bak de spekreepjes in hun eigen vet krokant en zet apart.
  • Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Verhit in een grote (ovenbestendige) pan 1 eetlepel boter en voeg de knoflook, garnalen en 2 eetlepels peterselie toe. Breng op smaak met zout en bak de garnalen zo’n 2 minuten per kant.
  • Schep de garnalen uit de pan en zet apart.
  • Smelt het overgebleven boter in de pan en voeg de bloem toe. Roer tot alles goed is germengd en bak 1 tot 2 minuten.
  • Schenk de melk rustig in de pan terwijl je blijft roeren. Doe hetzelfde met de bouillon.
  • Roer vervolgens 75 gram mozzarella en 40 gram Parmezaanse kaas door het mengsel.
  • Laat de pan op het vuur staan tot er een saus ontstaat en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Voeg de garnalen, spekjes, penne en tomatenblokjes toe en roer door elkaar tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas over de pasta en zet de pan 10 minuten in de oven, mits je een ovenbestendige koekenpan hebt. Schep de pasta anders eerst in een ovenschaal voordat je de mozzarella en Parmezaanse kaas erover verdeelt.
  • Garneer je gerecht met de overgebleven peterselie.
  • Geniet ervan!

Variatietip: wil je het gerecht graag wat gezonder maken? Voeg dan nog een paprika en 200 gram spinazie toe.

Ook lekker: Romige pasta met kip, spinazie en champignon

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 100 gram spekreepjes
  • 280 gram pasta naar keuze
  • Zout
  • 3 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram garnalen
  • 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 180 milliliter volle melk
  • 60 milliliter kippenbouillon
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Verse peper, naar smaak
  • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden