24 april 2024
Sabine

Goede deal, niet?

Tegenwoordig zitten we wel heel vaak op ons mobieltje te scrollen. Een restaurant in Italië hoopt dat gasten hun telefoon tijdens het eten links kunnen laten liggen en kwam met een fijne tegemoetkoming: gratis wijn. 

Gratis wijn

De kans is groot dat ook jij weleens op je telefoon kijkt tijdens het eten. Verleidelijk, natuurlijk. Zeker wanneer je merkt dat er appjes binnenkomen. Heel gezellig is het alleen niet, zeker niet wanneer je uit eten bent. Al Condominio Restaurante Italiano in het Italiaanse Verona heeft er een oplossing voor bedacht. Gasten krijgen hier een gratis fles wijn als zij hun mobiel tijdens het eten in speciale lockers stoppen.

Gezellig met elkaar praten

Angelo Lella, de eigenaar van het Italiaanse restaurant, wil op die manier gasten aanmoedigen om met elkaar te praten. Veel gezelliger dan scrollen op mobieltjes. “We wilden een restaurant openen dat anders is dan anderen”, vertelde hij daarover aan The Guardian. “We kozen voor dit format. Gasten kunnen ervoor kiezen om minder gebruik te maken van technologie terwijl ze van gezellige gesprekken genieten.”

Hoe werkt het?

Het restaurant wil natuurlijk niemand dwingen om hun telefoon weg te stoppen. In het restaurant kun je zelf kiezen of je dit wel of niet wilt doen. Stop jij je telefoon bij binnenkomst in de speciale locker, die je zelf op slot kunt doen? Dan krijg je een gratis fles wijn als je het sleuteltje aan de ober laat zien. “Het is helemaal niet nodig om elke vijf seconden op je telefoon te kijken. Voor veel mensen is het als een drug. Op deze manier krijg je de kans om het niet te doen, maar om in plaats daarvan goede wijn te drinken.”

Lees ook: Eenpansgerecht: gehaktballen in rode wijnsaus met orzo en feta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Dogu Tuncer (Pexels)