Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de pudding:
  • 500 milliliter melk
  • 55 gram griesmeel
  • 30 gram suiker
  • 250 milliliter ongezoete bessensap
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel koud water
Sabine
15 minuten bereidingstijd (2 uur opstijven) min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de pudding:
  • 500 milliliter melk
  • 55 gram griesmeel
  • 30 gram suiker
  • 250 milliliter ongezoete bessensap
  • 60 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel koud water

Je hebt in een handomdraai ouderwetse griesmeelpudding op tafel staan

Voor velen is het een prachtige herinnering: bij opa en oma aan tafel een heerlijke griesmeelpudding weglepelen. Je kunt dit toetje natuurlijk kopen in de supermarkt, maar die versie haalt het niet bij het echte werk. Deze pudding is zoet en overheerlijk lekker. 

Zo maak je het:

  • Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier de melk, het griesmeel en de suiker in. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Als het eenmaal kookt, laat het dan drie minuten doorkoken terwijl je blijft roeren om klonten te voorkomen.
  • Haal na drie minuten het pannetje van het vuur en giet het mengsel in een puddingvorm. Heb je geen puddingvorm? Dan werkt een schaaltje met een beetje plasticfolie ook. Laat de griesmeelpudding afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Als de pudding na 2 uur stijf is kun je de vorm omkeren op een bord.
  • Maak pas vlak voor het serveren de bessensaus. Dit doe je door het bessensap met de suiker in een steelpan aan de kook te brengen. Proef of je het zoet genoeg vindt, anders kun je naar smaak nog meer suiker toevoegen.
  • Maak een papje van het water en de maizena en meng dit door het bessensap. Blijf roeren en verwarmen totdat de saus dik genoeg is. Dit is naar eigen inzicht.
  • Giet de warme saus over de pudding en dien op. Genieten, net als bij opa en oma!

Lees ook: Met maar 5 ingrediënten maak je heel simpel een oer-Hollandse rijstepap!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Myfoodblog | Beeld: Adobe Stock