Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui
  • zout en peper
  • 150 gram champignons of kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels paprika
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter (kook)room
  • 500 gram farfalle pasta
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
04 januari 2019
30 min.
4 pers.

Deze romige pasta gaat er bij ons altijd wel in

Soms heb je gewoon ineens heel erg trek in een bepaald soort eten. Pasta, bijvoorbeeld! We kunnen echt ineens heel veel zin hebben in de Italiaanse keuken, maar we willen wel iets vullends eten. Die pasta bolognese komt ons soms de neus uit, maar pasta carbonara bevat dan weer niets gezonds. Deze romige pasta met champignon, spinazie en kip is lekker romig en vullend, maar bevat toch nog wat groente. Smullen maar!

Dit hartige maaltje is om je vingers bij af te likken.

Zo maak je het:

  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote hapjespan of braadpan. Bak hierin de kip gaar, voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  • Haal de gare kip uit de pan en zet het even apart. Doe een extra eetlepel olijfolie in de pan en voeg de ui toe.
  • Bak de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de champignon en knoflook toe en roer. Voeg ook de tijm en paprika toe.
  • Voeg de kippenbouillon en de room toe en breng aan de kook. Voeg dan de pasta toe.
  • Kook de pasta al dente zoals op de verpakking staat aangegeven. De kooktijd kan iets langer zijn omdat je het in de room kookt. Roer om de minuut om plakken te voorkomen.
  • Wanneer de pasta al dente is voeg je de spinazie en kip toe. Meng dit zodat de spinazie slinkt.
  • Voeg Parmezaanse kaas toe en laat dit smelten in de saus.
  • Serveer met extra Parmezaan.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pasta-ovenschotel met kip en champignons

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui
  • zout en peper
  • 150 gram champignons of kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels paprika
  • 950 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter (kook)room
  • 500 gram farfalle pasta
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram Parmezaanse kaas