Sabine
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 120 gram ongezouten boter
  • Snufje zout
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren
  • 50 gram suiker + 50 gram suiker
  • Theelepel kaneel

Minder vet, net zo lekker!

We zijn in Nederland nog niet eens zo heel lang bekend met churros, maar ze hebben ons hart in rap tempo weten te veroveren. Het is alleen zo jammer dat churros gefrituurd worden. Daardoor zijn ze vrij vet. Maar wist je dat je ze ook in de airfryer kunt bereiden?

Zo maak je het:

  • Zet een pannetje op middelhoog vuur en breng hierin het water aan de kook.
  • Doe de boter, zout en de eerste 50 gram suiker in het pannetje en laat dit opstaan tot de boter is gesmolten en de suiker is opgenomen in het water.
  • Voeg daarna de bloem toe en roer tot het met het boterwater is vermengd.
  • Haal het pannetje van het gas en laat het mengsel een beetje koelen. Voeg daarna een voor een de eieren toe. Zorg dat het ei volledig is opgenomen voordat de volgende wordt toegevoegd.
  • Laat het beslag daarna volledig koelen en doe het daarna in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit lange (of juist korte) repen. Zet het daarna een half uurtje in de vriezer zodat de churros wat harder worden.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden en doe de churrosreepjes daarna in de airfryer. Laat de churros in 6 minuten gaar worden in de airfryer.
  • Meng de rest van de suiker en kaneel in een kommetje en haal de churros daarna door de kaneelsuiker. Daarna zijn de churros klaar. Serveer eventueel met gesmolten chocolade. 
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: YouTube GoWISE USA | Beeld: K Zoltan (Pexels)