Ingrediënten
  • 680 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 130 gram maizena
  • 2 eieren
  • 2 paprika's, in stukjes gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • Olie, om in de pan te frituren
  • 125 milliliter water
  • 125 milliliter ketchup
  • 85 milliliter rijstazijn
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, geperst
Tjitske
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 680 gram kipfilet, in stukjes gesneden
  • 130 gram maizena
  • 2 eieren
  • 2 paprika's, in stukjes gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • Olie, om in de pan te frituren
  • 125 milliliter water
  • 125 milliliter ketchup
  • 85 milliliter rijstazijn
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, geperst

Deze krokante kip in zoetzure saus is nog lekkerder dan van de Chinees

Soms hebben we gewoon ontzettend zin in Chinees. Lekker lui bestellen, heerlijk! Maar, zelf Chinese gerechten maken is nog veel lekkerder, zoals deze krokante kip in zoetzure saus. Je frituurt de kip in een lekker krokant laagje. Dit, gecombineerd met de zoetzure saus, groenten en rijst of noedels maakt een overheerlijk gerecht. Je bakt de kip aan op het vuur en laat de oven de rest van het werk doen. Simpel, toch?

Haal Chinees in huis door het zelf te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zet een grote pan waarin je kunt frituren op het vuur en verhit een flinke laag olie hierin.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Klop de eieren los in een kommetje en doe de maizena in een ondiepe kom. Haal de stukjes kip één voor één door het ei en daarna door de maizena.
  • Doe de stukjes kip in delen in de pan en frituur ze krokant, ongeveer dertig seconden per kant. De kip hoeft niet gaar te zijn, zolang het maizenarandje maar lekker knapperig is!
  • Leg de gefrituurde kip op een bord met keukenpapier totdat alle kip klaar is.
  • Leg de kip in een ovenschaal en voeg de stukken paprika en ui toe. Zorg ervoor dat de ovenschaal niet te groot is, dan brandt de saus aan. De kip en groente moet er net in passen.
  • Doe het water, de ketchup, rijstazijn, bruine suiker, kristalsuiker, sojasaus en knoflook in een maatbeker en meng het tot een saus. Giet dit over de kip heen.
  • Bak het gerecht ongeveer een uur. Roer iedere 15 minuten.
  • De kip wordt iets minder krokant in de oven, maar hierdoor zuigt het alle saus op en krijgt het een heerlijke laag. Wil je echt krokante kip? Frituur de kip dan gaar in de pan en kook de saus op het vuur totdat het is ingedikt. Voeg de kip op het laatste moment pas toe aan de saus.
  • Serveer de kip met rijst, noedels of bami.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill