Ingrediënten
  • 700 gram kipfilet, in hapklare stukken gesneden
  • 2 theelepels verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sojasaus (voor de kip)
  • 1 paprika, van zijn zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • (Olijf)olie
  • 125 gram ongezouten cashewnoten
  • 125 milliliter water
  • 2 eetlepels sojasaus (voor de saus)
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 porties gekookte rijst, noedels of bami
14 januari 2019
35 min.
4 pers.

Chinese kip met cashewnoten staat binnen een mum van tijd op tafel

Dit gerecht is geïnspireerd op de Chinese keuken en staat meestal in Amerika standaard op het menu van de Chinees. Je kunt het kennen als Kung Po Kai of Kip Kung Pao. Kip met cashewnoten wordt meestal geserveerd met witte rijst, maar als je meer zin hebt in noedels of bami kan dat ook prima! 

Een lekker hartig gerecht.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Strooi de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 7 tot 8 minuten in de oven.
  • Pak een grote kom en doe hier de stukjes kip, sojasaus, gember en knoflook in. Meng dit en zet aan de kant.
  • Verhit ongeveer een eetlepel (olijf)olie in een grote hapjes- of koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en voeg dan de paprika en ui toe. Bak dit zo’n 2 minuten. Schraap de groenten uit de pan in een kom of op een bord en zet even aan de kant.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg een beetje extra olie toe. Wacht totdat dit goed heet is en voeg dan de kip toe. Bak de kip een paar minuten per kant totdat alle stukjes gaar zijn.
  • Doe terwijl de kip aan het bakken is het water, de sojasaus, oestersaus, rijstazijn, maizena en sesamolie in een kom en meng dit met een garde. Voeg dit als de kip gaar is toe aan de pan.
  • Kook de saus een aantal minuutjes totdat het is ingedikt.
  • Doe de paprika en ui terug in de pan en voeg ook de geroosterde cashewnoten toe. Laat het geheel nog 30 seconden opwarmen.
  • Serveer de kip met cashewnoten met rijst, noedels of bami.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige kip carbonara

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 700 gram kipfilet, in hapklare stukken gesneden
  • 2 theelepels verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sojasaus (voor de kip)
  • 1 paprika, van zijn zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • (Olijf)olie
  • 125 gram ongezouten cashewnoten
  • 125 milliliter water
  • 2 eetlepels sojasaus (voor de saus)
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 porties gekookte rijst, noedels of bami