50 min.
10 pers.

Je hebt maar drie ingrediënten nodig voor deze heerlijke cake!

Wanneer je visite krijgt, is het leuk om hen een zelfgemaakt gebakje voor te schotelen. Alleen gebeurt het vaker dan zelden dat je tig ingrediënten nodig hebt om een zoete lekkernij in elkaar te flansen. Gelukkig valt deze Honing Soufflé-cake daar niet onder. Je hebt namelijk maar drie ingrediënten nodig om deze heerlijke honingcake met pinda en gezouten karamelsmaak te maken!

Makkelijk om te maken én lekker.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet ‘m in met boter.
 • Scheid de eidooiers en eiwitten van de zes eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en gebruik een mixer om ze op te kloppen zodat er witte stijve pieken ontstaan.
 • Doe de Honing Soufflé in een magnetronbestendig kommetje en verwarm dit dertig seconden in de magnetron zodat het roerbaar wordt. Verwarm daarna nogmaals dertig seconden indien de Honing Soufflé nog wat hard is. Roer daarna goed door.
 • Voeg de zachter geworden Honing Soufflé toe aan de eidooiers en roer. Let op: de Honing Soufflé mag niet te warm zijn, anders stollen de eidooiers. Is de Honing Soufflé te warm geworden in de magnetron? Wacht dan eventjes voordat je de eidooiers met de honing mengt. 
 • Voeg daarna het eidooiermengsel toe aan het zelfrijzend bakmeel en roer goed. Vouw dan voorzichtig het eiwitmengsel door het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd, maar roer niet te lang. Hierdoor zal het beslag zijn volume verliezen.
 • Schenk het mengsel in de cakevorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak de cake hier 30 minuten in. Zet de oven daarna tien graden kouder, op 160 graden, en bak de cake nog 10 minuten in de oven.
 • Steek daarna een houten prikker in de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt. Is dat niet het geval? Zet de cake dan nog 5 minuten in de oven en voer het prik-trucje opnieuw uit. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
 • Laat de cake afkoelen. De zoetekauwen onder ons kunnen nog wat van de Honing Soufflé over de cake smeren voor het serveren om hem extra lekker te maken. 

honing soufflé

Honing Soufflé

Voor dit recept gebruiken we Honing Soufflé van lekkerhoning.nl. Deze delicatesse is een zoete spread gemaakt van honing gemengd met andere, natuurlijke ingrediënten. Je kunt het verwerken in een cake, zoals in dit recept, of serveren met brood, pannenkoeken, ijs, fruit of bij een kaasplankje. Ook is het een goede aanvulling op een high tea vol lekkernijen.

Variatietip

In bovenstaand recept hebben we Honing Soufflé Pinda’s met gezouten karamel gebruikt. Echter, het merk kent nog veel meer smaken, zoals Honing Soufflé Mango en passievrucht, Honing Soufflé Pistachenootjes en Honing Soufflé Wilde aardbeien. Je zou daarom de Honing Soufflé Pinda’s met gezouten karamel in bovenstaand recept prima kunnen vervangen voor een andere smaak, zo kun je heerlijk variëren! Nieuwsgierig geworden naar Honing Soufflé? De potten kun je bestellen op de website van Lekker Honing

Honing Soufflé

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Lekker Honing. 

Beeld: Kookfans 

Ingrediënten
 • 6 grote eieren
 • 240 gram zelfrijzend bakmeel
 • 8 eetlepels Honing Soufflé - Pinda’s met gezouten karamel