Sara Bergsma

Liefhebbers van aardappelen opgelet!

Aardappelen bieden volop mogelijkheden voor lekkere gerechten en je kunt er ontelbaar kanten mee op. En dat is ook precies de reden waarom wij van Kookfans zoveel van aardappelen houden. Door de jaren heen hebben we dan ook een heleboel recepten met (zoete) aardappel gedeeld. Tijd om een overzicht te maken van onze favoriete recepten! 

1. Geraspte aardappelkoekjes uit de airfryer

Heb je zin in een hartig tussendoortje of een lekker vullende lunch? Dan moet je zeker dit recept voor geraspte aardappelkoekjes eens uitproberen. Ze zijn overig ook erg lekker als avondeten bij een stukje vlees en een frisse salade!

aardappelkoekjes

Beeld: Adobe Stock

2. Geroosterde aardappelsalade met walnoot-mosterddressing

Zin in aardappelen, maar ook in een wat lichter gerecht? Neem dan deze heerlijke nutty salade met geroosterde aardappeltjes en een overheerlijke vinaigrette. Om je vingers bij af te likken!

aardappelsalade

Beeld: iStock

3. Poolse kaas-aardappeldumplings pierogi

Je moet van goede huize komen wil je nee zeggen tegen een portie dumplings. Het is comfortfood ten top. Nu raken we in Nederland steeds bekender met Aziatische dumplings, maar de liefhebbers onder ons moeten ook echt eens de Poolse variant proberen. Geloof ons, deze pierogi zorgt voor een ware smaaksensatie.

Beeld: iStock

4. Aardappel-preischotel met zalm

Ben jij een liefhebber van comfortfood en kun je een visgerecht op z’n tijd ook enorm waarderen? Dan is deze overheerlijke aardappel-preischotel met zalm het ultieme gerecht voor jou! Hij is eenvoudig te bereiden en toch verfijnd van smaak door de verrukkelijke toevoeging van de zalm.

aardappel-preischotel met zalm

Beeld: Adobe Stock

5. Chili sin carne met zoete aardappel en bleekselderij

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een veganistisch dieet aan te houden. Tegenhangers beweren soms dat die gerechten het qua smaak niet halen bij de varianten met zuivel en vlees. Om het tegendeel te bewijzen, hebben wij hier het overheerlijke recept voor een veganistische chili.

veganistische chili

Beeld: NL Beeld

6. Hutspot met zoete aardappel en chorizo

Het stamppot en hutspot seizoen is inmiddels lang en breed begonnen en dat betekent dat we weer massaal recepten aan het uitproberen zijn. Dit keer staat er dan ook weer een nieuwe variant van de hutspot op het menu: hutspot met zoete aardappel en chorizo. Smullen maar!

hutspot zoete aardappel chorizo

Beeld: videostill YouTube

7. Ratatouille met zoete aardappel

Met dit recept geven we een herfstige twist aan de Franse klassieker ‘ratatouille’, door de toevoeging van zoete aardappel. Dit kleurrijke gerecht is een feest voor de zintuigen en de zoete aardappel geeft een nieuwe dimensie aan dit traditionele recept. Bon appétit!

ratatouille zoete aardappel

Beeld: Adobe Stock

8. Zoete aardappel lasagne met kaas en Italiaanse worst

Wij zijn dol op zelfgemaakte lasagne, maar vinden het ook leuk om hiermee te variëren. Onze nieuwe favoriet: lasagne gemaakt van zoete aardappel, met veel kaas en Italiaanse worst. Lekker, makkelijk om te maken en je vult er een hoop magen mee. Laten we beginnen!

zoete aardappel lasagne

Beeld: Pexels

Lees ook: Makkelijk en snel: traybake met pompoen en aubergine

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans archief | Beeld: Pexels