Sara Bergsma
35 + 6 uur opstijven min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram mascarpone
  • 90 milliliter espresso
  • 2 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels Kahlua koffielikeur
  • 125 gram lange vingers
  • 1 theelepel cacaopoeder

The best of both worlds!

Stel je voor: de heerlijke smaken van espresso martini mét met de romige zaligheid van tiramisu, dat zou toch geweldig zijn? Goed nieuws: al je dromen worden waarheid met dit recept die deze twee geliefde klassiekers combineert. Deze espresso martini tiramisu is een ware traktatie voor elke koffieliefhebber en zoetekauw. 

Zo maak je ‘m:

  • Begin met het scheiden van de eieren. Het eiwit klop je stijf met een mixer in een vetvrije kom, met een vetvrije garde.
  • Klop het eigeel (in een andere kom) samen met de suiker en het vanille-extract tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de mascarpone toe en spatel ten slotte ook voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
  • Nu komt het leuke gedeelte: de espresso martini. Pak een diep bord en meng hierin de espresso, de helft van de wodka en de helft van de koffielikeur. Bereid een ingevette ovenschaal voor waar het dessert uiteindelijk in past.
  • Door met de lange vingers! Doop elke lange vinger afzonderlijk in het mengsel in het diepe bord. Bedek de bodem van de ovenschaal met de gedoopte lange vingers.
  • Zodra de bodem bedekt is met de doordrenkte koekjes, verdeel je de helft van het mascarponemengsel erover. Zeef dan ook een kwart van de cacaopoeder erboven. Dompel de resterende lange vingers onder in de drank en leg ze weer bovenop het mascarponemengsel.
  • Voor de laatste laag verspreid je de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi je het geheel met de resterende cacaopoeder. Nu is het een kwestie van geduld: bedek het dessert met vershoudfolie en laat het minstens zes uur in de koelkast staan om op te stijven.
  • Meng na het opstijven de overgebleven koffielikeur en wodka met de resterende cacaopoeder en giet dit voorzichtig over het dessert met een lepel. Voor een decoratieve touch kun je er nog mokkaboontjes bovenop leggen.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: zo maak je een Oreo-cocktail

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @deliciousnederland | Beeld: Adobe Stock