Ingrediënten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pond Italiaanse worst, darmen verwijderd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 pot marinara (pastasaus)
  • 1 zak babyspinazie
  • 450 gram ricotta
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 65 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 grote zoete aardappelen, geschild en in plakjes
  • 145 gram geraspte mozzarella
  • Vers gehakte peterselie, voor garnering
Jaimy Boer
2 uur + 20 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pond Italiaanse worst, darmen verwijderd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 pot marinara (pastasaus)
  • 1 zak babyspinazie
  • 450 gram ricotta
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 65 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 grote zoete aardappelen, geschild en in plakjes
  • 145 gram geraspte mozzarella
  • Vers gehakte peterselie, voor garnering

Een heerlijk recept voor een doordeweekse dag!

Wij zijn dol op zelfgemaakte lasagne, maar vinden het ook leuk om hiermee te variëren. Onze nieuwe favoriet: lasagne gemaakt van zoete aardappel, met veel kaas en Italiaanse worst. Lekker, makkelijk om te maken en je vult er een hoop magen mee. Laten we beginnen!

Zo maak je zelf zoete aardappel lasagne:

  • Verwarm als eerst de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in met kookspay.
  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wanneer dit warm genoeg is, voeg je de uien aan toe en roer je deze tot ze zachtjes zijn, voor 5 minuten.
  • Voeg worst toe en bak mee, breek met een houten lepel en bak tot het niet meer roze is, voor ongeveer 6 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Giet de marina erbij en breng aan de kook. Kook tot de saus iets dikker wordt, voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg hier de spinazie aan toe en kook tot het geslonken is, voor 2 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Pak een grote kom en combineer hierin de ricotta, ei, Parmezaanse kaas en oregano. Kruid met peper en zout.
  • Verveel een dunne laag van het marinara-mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
  • Leg een derde van de zoete aardappelen bovenop de saus. Zorg ervoor dat de plakken enigszins overlappen.
  • Verdeel ongeveer een derde van het ricottamengsel over de zoete aardappelen en bedek met een derde van de resterende vleessaus. Herhaal dit om nog 2 lagen te maken.
  • Dek de ovenschaal af met folie en bak tot de zoete aardappel bijna gaar zijn, ongeveer 45 minuten.
  • Verwijder vervolgens de folie en bak tot de zoete aardappelen gaar zijn en de kaas goudbruin is, voor 15 minuten.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
  • Garneer voor het serveren met de peterselie.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: Zoete dessertlasagne met chocolade, karamel, en kokos

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels