Ingrediënten
  • 500 gram prei
  • 250 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 theelepels mosterd
  • 800 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 theelepels peterselie
  • Geraspte kaas
Sara Bergsma
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram prei
  • 250 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 theelepels mosterd
  • 800 gram aardappelschijfjes
  • 400 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 theelepels peterselie
  • Geraspte kaas

En we toppen ‘m af met een royale laag geraspte kaas

Ben jij een liefhebber van comfortfood en kun je een visgerecht op z’n tijd ook enorm waarderen? Dan is deze overheerlijke aardappel-preischotel met zalm het ultieme gerecht voor jou! Hij is eenvoudig te bereiden en toch verfijnd van smaak door de verrukkelijke toevoeging van de zalm. 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen indien nodig en snijd ze in schijfjes. Was de prei en snijd deze in dunne ringen.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de aardappelschijfjes voor 5 minuten. Giet ze vervolgens af.
  • Neem een koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Als de olie warm is bak je de prei voor 5 minuten. De prei is klaar wanneer hij iets zachter begint te worden.
  • Doe dan de crème fraîche, eieren, mosterd, peper, zout en peterselie in een grote kom en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Haal vervolgens de zalm uit de verpakking en snijd de moten in dunne plakken.
  • Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Strooi hier een snuf peper en zout overheen. Over de laag aardappelschijfjes leg je de zalm en daaroverheen schep je de gebakken prei. Giet vervolgens de helft van het eimengsel over de prei en dek dit af met de andere helft van de aardappelschijfjes. Top het geheel af met de rest van het eimengsel en een flinke laag geraspte kaas.
  • Bak de preischotel in ongeveer 30 minuten af in de oven. Als de kaas gesmolten is en de aardappelschijfjes gaar zijn, is je ovenschotel klaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke recepten | Beeld: Adobe Stock