Ingrediënten
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 750 gram zoete aardappels
  • 750 gram winterpeen, in kleine stukjes
  • 3 uien, in reepjes gesneden
  • 1 chorizo, in blokjes
  • Snufje cayennepeper
  • Gehakte koriander
  • Olijfolie
  • Zout & peper
Rowan Hattu
20 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 750 gram zoete aardappels
  • 750 gram winterpeen, in kleine stukjes
  • 3 uien, in reepjes gesneden
  • 1 chorizo, in blokjes
  • Snufje cayennepeper
  • Gehakte koriander
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Heerlijk!

Het stamppot en hutspot seizoen is weer begonnen en dat betekent dat we weer massaal recepten aan het uitproberen zijn. Dit keer staat er dan ook weer een nieuwe variant van de hutspot op het menu: hutspot met zoete aardappel en chorizo. Smullen maar!

Zo maak je de hutspot met zoete aardappel en chorizo

  • Schil allereerst de aardappels.
  • Daarna snijd je de aardappels in gelijke stukken.
  • Vervolgens zet je een grote pan op het vuur en voeg je wat zout toe aan het water.
  • Kook dan de aardappels en de zoete aardappels in 20 minuten gaar.
  • Pak dan een koekenpan en giet er een scheutje olijfolie in.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg dan de uien en de stukjes wortel toe.
  • Na een paar minuten zet je het vuur wat zachter om te voorkomen dat het geheel aanbakt.
  • Bak ze vervolgens 20 minuten zacht door bakken.
  • Ondertussen bak je de chorizo blokjes bruin in een kleinere koekenpan.
  • Als ze bruin zijn schep je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier.
  • Vervolgens giet je de achtergebleven olie in een kommetje.
  • Meng deze olie met een eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
  • Dan gaan we weer door naar de aardappelen:
  • Giet deze af wanneer ze gaar zijn en vang wat kookvocht op.
  • Doe de afgegoten aardappels dan weer terug in de pan op een hoog vuur.
  • Laat de aardappelen dan een aantal tellen droogstomen.
  • Voeg dan de gebakken uien en de wortels bij de aardappels en stamp dit tot een lekkere puree.
  • Waar nodig kun je ook nog wat kookvocht toevoegen om het een beetje smeuïg te maken.
  • Schep dan de hutspot op de borden en doe daar bovenop de chorizoblokjes.
  • Druppel dan nog de chorizo jus er overheen en bestrooi het met gehakte koriander
  • Bon appetit!

Lees ook: Een hutspot met een twist: de Indische hutspot met pittig stoofvlees

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube