Ingrediënten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1200 gram pompoen
  • 2 aubergines
  • 500 gram vastkokende kriel in de schil
  • 6 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels picadillo
  • 150 gram gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel chilivlokken
Sara Bergsma
55 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1200 gram pompoen
  • 2 aubergines
  • 500 gram vastkokende kriel in de schil
  • 6 eetlepels milde olijfolie
  • 2 eetlepels picadillo
  • 150 gram gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel chilivlokken

Je serveert ‘m met een fris-pittige salsa

Traybakes zijn wat ons betreft de ultieme oplossing voor drukke dagen waarop je snel een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt allerlei lekkere ingrediënten met elkaar combineren. Deze met pompoen, aubergine en boerenkool is geschikt voor veganisten en perfect voor een doordeweekse avond of een ontspannen weekend.

Zo maak je ‘m:

  • Begin met het voorverwarmen van de oven tot 220°C. Verspreid de pompoenpitten gelijkmatig over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze gedurende ongeveer 3 minuten in het midden van de oven. Zodra ze licht geroosterd zijn, haal je de pompoenpitten uit de oven en leg je ze op een bord om af te koelen.
  • Terwijl de pompoenpitten in de oven zitten, bereid je de groenten voor. Was de pompoen grondig en snijd hem doormidden. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, maar laat de schil zitten.
  • Snijd elke helft van de pompoen vervolgens in plakken van ongeveer 2 centimeter dik en halveer deze plakken weer. Snijd de aubergines in blokjes van 2 centimeter en de grote krieltjes in vier parten en halveer de kleine krieltjes.
  • Meng de gesneden pompoen, aubergine en krieltjes met twee derde van de olie en de picadillo. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bak de groenten in het midden van de oven gedurende 30 tot 35 minuten, en schep ze halverwege even om. Voeg de boerenkool de laatste 5 minuten toe en bak deze mee.
  • Terwijl de groenten in de oven zitten, bereid je de pompoenpittensalsa. Snijd de ui in parten, halveer de knoflook en hak de peterselie grof. Maak de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap uit. Doe vervolgens het water, de ui, knoflook, peterselie, twee derde van de geroosterde pompoenpitten, citroensap en -rasp, chilivlokken en de rest van de olie in een hakmolen en hak het geheel tot een grove salsa. Roer de overgebleven pompoenpitten erdoor.
  • Haal de groenten uit de oven en serveer ze met de pompoenpittensalsa.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gevulde zoete aardappel met gebakken bonen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock