7x de lekkerste koeken voor bij de koffie of thee

Jaimy Boer

Welke is jouw favoriet?

Bij een kopje koffie of thee hoort uiteraard ook een lekkere koek. En die haal je niet kant-en-klaar in de winkel, maar maak je helemaal zelf. Op Kookfans.nl hebben we een hoop smakelijke recepten staan, en daarom delen we onze 7 favorieten koeken. Van heerlijke citroenkoeken tot chunky chocoladekoekjes en natuurlijk de simpele boterkoek: alles komt voorbij!

1. Heerlijke citroenkoekjes met maar 4 ingrediënten

citroenkoekjes
Staat er onverwacht bezoek voor de deur of wil je iets maken wat snel gegeten kan worden? Dan zijn deze citroenkoekjes uitermate geschikt. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig, en ze fleuren ieder bakje koffie of thee helemaal op.

2. Gesuikerde bladerdeegkoekjes met maar 3 ingrediënten

bladerdeegkoekjes

Deze Franse bladerdeegkoekjes, ook wel palmiers genoemd, zien eruit alsof je heel veel stappen moet doorlopen om ze te maken. Maar niets is minder waar, je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.

3. Chunky chocoladekoekjes met Nutella-vulling

chocoladekoekjes-nutella

Een smakelijk koekje met een verrassende vulling. Jazeker, deze chunky chocoladekoekjes hebben een Nutella-vulling waar elke zoetekauw doel op is. Probeer hier maar eens van af te blijven!

4.Creme brûlée-koekjes

Lekker voor de feestdagen, maar ook prima om in je koffie of thee te soppen. Dit creme brûlée-koekje is van alle markten thuis, en daarom onmisbaar in de koektrommel.

5. Simpele boterkoek

Wij zijn fan van koekjes met een lekkere vulling of bijzonder ingrediënt, maar je kunt ons ook wakker maken voor een simpele boterkoek. En met maar vijf ingrediënten weet je zeker dat-ie snel op tafel staat!

6. Chocoladekoekjes met smeuïge pindakaasvulling

chocoladekoekjes pindakaas pindakaas-vulling

Chocolade? Check! Pindakaas? Check? Dit recept voor chocoladekoekjes met smeuïge pindakaasvulling maakt onze stoutste dromen waar. We kunnen niet wachten om hier onze tanden in te zetten!

7. Snickers koekjes met kaneelsuikertopping

Snickers koekjes

De bekende Snickers in een nieuw jasje. Deze Snicker koekjes met kaneelsuikertopping zijn koekjes waarmee je zeker de show steelt. De koeken vragen even wat geduld, maar als ze eenmaal klaar zijn, dan kun je niet wachten om ze te proeven.

Lees ook: Koekje bij de koffie? In déze koekjes zitten de minste calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron & beeld: Kookfans, Unsplash, SJ