Sanne
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 vel diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 200 gram rietsuiker

Deze klassieker is heel eenvoudig te maken

Deze Franse bladerdeegkoekjes, ook wel palmiers genoemd, zien eruit alsof je heel veel stappen moet doorlopen om ze te maken. Maar niets is minder waar, je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig. In een paar eenvoudige stappen maak je de hartvormige gesuikerde koekjes, die een chique uitstraling hebben als je ze uitdeelt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bladerdeegkoekjes:

  • Pak het bladerdeeg uit. Gebruik je handen of een deegroller om de naden plat te maken en maak een gelijkmatige rechthoek.
  • Vet het bladerdeeg gelijkmatig in met gesmolten boter.
  • Strooi de helft van de suiker op het deeg en verdeel gelijkmatig.
  • Rol het deeg met een deegroller uit tot een hoge rechthoek en druk de suiker in het deeg.
  • Draai het deeg om en herhaal het proces.
  • Rol de onderkant van het deeg strak op en stop in het midden. Rol de bovenkant van het deeg ook naar het midden, zodat de twee rollen daar samenkomen. De rollen moeten even groot zijn.
  • Wikkel in huishoudfolie en laat ongeveer 30 minuten afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de huishoudfolie. Snijd de ongelijke uiteinden van het deeg af en snijd de rol dan in plakjes van 1 centimeter. Ze moeten eruitzien als harten.
  • Leg de plakjes deeg op de bakplaat, ongeveer 5 centimeter uit elkaar omdat ze nog uitzetten.
  • Bak gedurende 15 minuten, draai halverwege om, tot de suiker gekarameliseerd is en de koekjes goudbruin zijn.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: herfstige pompoen-donutballetjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty