Ingrediënten
  • 320 gram pindakaas
  • 30 gram poedersuiker
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine suiker
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 160 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 3/4 eetlepel bakpoeder
  • 3/4 eetlepel zeezout
15 + 80 min.
10 pers.

Probeer hier maar eens vanaf te blijven

De pindakaas-liefhebbers onder ons staan er waarschijnlijk om te springen: een koekje met smeuïge pindakaasvulling. Menig liefhebber smeert geregeld een flinke klodder op z’n boterham of rijstwafel, dus waarom niet ook combineren met een chocoladekoekje? Zie het als een soort pindakaas met hagelslag, maar dan beter. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocoladekoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de pindakaasvulling door in een kom de pindakaas en poedersuiker met elkaar te mixen. Gebruik een schepje en maak 22 balletjes van het pindakaas-mengsel. Leg de balletjes op een bord voor 30 minuten in een vriezer.
  • In een grote kom mix je de boter, bruine suiker en witte suiker tot er een glad geheel ontstaat. Voeg vervolgens het ei, vanille-extract, de bloem,  het cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix opnieuw.
  • Maak met een ijsschep balletjes van het deeg en leg dit op het bakpapier. Druk de balletjes plat en leg vervolgens de pindakaasballetjes erbovenop. Bedek vervolgens weer met een platgedrukt chocoladedeegballetje.
  • Rol de chocoladekoekjes tot gladde ballen op en haal ze vervolgens één voor één door een bak met witte suiker. Zorg dat de koekjes bedekt zijn met een dun suikerlaagje.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak 15 minuten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Krokante bananenfritters

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 320 gram pindakaas
  • 30 gram poedersuiker
  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram bruine suiker
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 160 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 3/4 eetlepel bakpoeder
  • 3/4 eetlepel zeezout