Jaimy Boer

Dit gaan we meteen proberen!

Zit je ook vaak te schudden met de kruidenpotjes tot je een ons weegt?  Gelukkig is TikTok onze helpende hand in de keuken, en bestaat er een manier waarmee je alsnog een hoop kruiden uit het potje krijgt. Enne, het is behoorlijk simpel. 

TikTok

We kennen allemaal al de hack om meer kruiden uit de Verstegen-kruidenpotjes te krijgen. Helaas was dit niet bij elk potje mogelijk, en zat je alsnog vaak te schudden voor een paar korrels zout of komijn. TikTok-gebruiker @Sylviak_ heeft hier de perfecte oplossing voor gevonden, en deelt haar tips op het platform.

Wrijven

Sylvia houdt in het filmpje twee Verstegen-kruidenpotjes vast en demonstreert hoe lastig het is om hier kruiden uit te krijgen. Ze schudt een potje en laat zien hoe weinig kruiden eruit komen. Vervolgens pakt ze een tweede potje en vertelt ze dat er niet voor niets ribbels onder de kruidenpotjes zitten. Als je twee potjes over elkaar wrijft, komt er namelijk veel meer uit. Wauw!

@sylviak_ #tips #cooking #nederland?? #kruidenpotjes ? origineel geluid – Sylvia

Reacties

Sylvia noemt het zelf de tip van de week, maar we kunnen wel concluderen dat het de tip van de eeuw is. En we zijn niet de enige die hier verbaasd over zijn, veel kijkers kunnen ook niet geloven dat het zo simpel is. Zo zegt er iemand: “Nee joh, ik ren meteen naar de keuken om het te proberen.” Voortaan geen gedoe meer met kruiden, want dit gaat een stuk sneller!

Lees ook: Aha: dit is hoe lang je kruiden en specerijen kunt bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Kookfans