Ingrediënten
  • Voor de koekjes:
  • 170 gram zachte boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 kram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 gram patentbloem
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • Voor de frosting:
  • 220 gram zachte roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram kristalsuiker
Sabine
50 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • Voor de koekjes:
  • 170 gram zachte boter
  • 100 gram bruine suiker
  • 100 kram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 240 gram patentbloem
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • Voor de frosting:
  • 220 gram zachte roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram kristalsuiker

Leuk om op tafel te zetten tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen pakken de meesten van ons lekker uit, om zo de tafel te vullen met de feestelijkste lekkernijen. En hoewel we vermoeden dat je met kerst waarschijnlijk wel genoeg delicatessen naar binnen werkt, mag dit creme brûlée-koekje eigenlijk niet ontbreken op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak als eerst de koekjes: doe de boter en beide suikersoorten in een kom en klop los. Voeg daarna het ei en vanille-extract toe en roer opnieuw.
  • Doe in een andere kom de bloem, maïzena, baksoda en het zout. Roer goed en meng daarna met de natte ingrediënten.
  • Schep daarna een eetlepel deeg uit het beslag en rol tot een bolletje. Plaats op de bakplaat en herhaal deze stap tot je alleen nog maar bolletjes over hebt. Het kan zijn dat de koekbolletjes niet allemaal tegelijk op de bakplaat passen. Verdeel eventueel over twee bakplaten of bak in twee rondes.
  • Plaats de koekjes in de oven en bak 8 tot 9 minuten. 
  • Laat de koekjes 2 tot 3 minuten afkoelen in de oven en laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  • Maak nu de roomkaas creme brûlée-laag: klop de roomkaas los en voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe. Roer en verdeel de roomkaaslaag daarna over alle koekjes.
  • Doe de kristalsuiker op een schaaltje en dip de koekjes met de roomkaaslaag naar beneden in de suiker. Gebruik een brander om de suiker op de bovenkant te karamelliseren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Waarom je niet zomaar rauw koekjesdeeg moet eten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish