Lege schappen bij Albert Heijn: Kitkat en Nescafé voorlopig niet te koop

20 januari 2022

Albert Heijn is in conflict met moederbedrijf Nestlé

Slecht nieuws voor iedereen die boodschappen doet bij de Albert Heijn. De producten die onder het moederbedrijf Nestlé vallen – zoals Kitkat, Nescafé, Maggi en Garden Gourmet – worden namelijk niet meer aangevuld.

Nestlé

Op dit moment is er een conflict gaande tussen de Albert Heijn en het moederbedrijf Nestlé. Nestlé wil namelijk de prijzen verhogen, maar de supermarktketen gaat hier niet mee akkoord. Een woordvoerder van de supermarktketen liet al weten dat de onderhandelingen zijn vastgelopen. “Nestlé wil prijsverhogingen doorvoeren van boven de 20 procent die onvoldoende verklaarbaar zijn vanuit kostenstijgingen. Dit vinden wij onacceptabel voor onze klanten”, aldus de woordvoerder. Door het conflict worden de voorraden niet aangevuld en zijn er een hoop lege schappen in de winkel te vinden.

Diepvriessnacks van Mora

De Albert Heijn onderhandelt jaarlijks met zijn leveranciers over de prijzen van producten. Door de concurrentie met andere supermarkten, wil Albert Heijn de producten zo laag mogelijk houden. Zo ook met leverancier Ad van Geloven, die bekend is van de diepvriessnacks van Mora. De supermarktketen heeft al laten weten dat de onderhandelingen inmiddels in de “afrondende fase” zijn en verwacht de producten binnenkort weer te kunnen leveren.

Grondstoffen

Wereldwijd kampen leveranciers met sterk gestegen prijzen voor grondstoffen. Toch zijn supermarkt het er niet mee eens dat ze daardoor de prijzen nog meer gaan verhogen. Leveranciers gebruiken namelijk de inflatie om de prijzen verder te verhogen dan noodzakelijk is.

Lees ook: Oei! Je koffie wordt nóg duurder door hoge prijzen koffiebonen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Brunopress