Vivian
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 citroencake mix
  • 300 gram Klop Klop instant slagroom
  • 2 grote eieren
  • Optioneel: poedersuiker, ter garnering

Heb je een kwartiertje over? Maak dan deze lekkere citroenkoekjes!

Zo nu en dan is het leuk om je uren uit te sloven in de keuken voor een indrukwekkende taart, maar soms is een simpel recept net zo lekker. Dat bewijzen deze citroenkoekjes maar weer eens. Je hebt slechts vier ingrediënten en een kwartiertje van je tijd nodig om deze frisse koekjes te maken. Waar wacht je nog op? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de citroenkoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Zeef de cakemix in een grote kom. Klop de instant slagroom en eieren erdoor en meng tot een glad geheel.
  • Schep hoopjes beslag (elk ongeveer 2 eetlepels) op de bakplaten. Zorg ervoor dat je ongeveer 2,5 centimeter ruimte houdt tussen de verschillende hoopjes.
  • Zeef de poedersuiker royaal over het beslag.
  • Bak tot de koekjes wat barsten beginnen te vertonen en licht goudbruin kleuren aan de randen, zo’n 6 tot 8 minuten.
  • Laat de citroenkoekjes volledig afkoelen op de bakplaten.
  • Serveer gelijk of bewaar de koekjes in een luchtdichte verpakking. Geniet ervan!

Lees ook: Koekje bij de koffie? In déze koekjes zitten de minste calorieën

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: iStock