Recept: simpele boterkoek

Sabine
50 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 230 gram roomboter
  • 180 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 8 gram vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • Optioneel:
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • Handje pecannoten
  • Geklutst ei

Met maar vijf ingrediënten maak je al een heerlijke basis boterkoek

Een boterkoek maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er namelijk maar een paar ingrediënten, een bakblik en een oven voor nodig. Aan de (be)slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet een bakblik in met boter.
  • Doe de roomboter, suikersoorten, zout en bloem in een kom en roer. Kneed daarna het deeg tot het een geheel vormt. Voeg eventueel wat citroenrasp toe.
  • Druk het deeg in de ingevette bakvorm. Maak met een vork daarna een gewenst patroon in het deeg.
  • Klop eventueel een ei los en bestrijk de bovenkant van de boterkoek met ei. Druk eventueel ook nog wat pecannoten boven op de boterkoek. Bak daarna in 30 tot 40 minuten gaar.
  • Laat de boterkoek afkoelen en snijd in puntjes of blokjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: cinnamon roll-appeltaart met slechts 5 ingrediënten

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookmutsjes | Beeld: Videostill YouTube Deesje Vos