Ingrediënten
  • 360 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker + 50 gram voor de kaneelsuikertopping
  • 100 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel nootmuskaat + 1/4 theelepel voor de kaneelsuikertopping
  • 1/4 theelepel kaneel + 1 eetlepel voor de kaneelsuikertopping
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 225 gram boter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
20 min.
36 pers.

Een heerlijke winterse traktatie voor bij de thee

Bij de thee hoort natuurlijk een lekker koekje. Vaak gaan we voor een simpel biscuitje, maar af en toe hebben we zin in een luxere variant. Een van onze favoriete koekjes zijn deze Snickers koekjes met kaneelsuikertopping. Wanneer we in de bakstemming zijn, duiken we maar al te graag de keuken in om deze heerlijke koeken te maken. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Snickers koekjes met kaneelsuikertopping:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Neem een grote kom en doe hierin de bloem, suikers, nootmuskaat, kaneel, baking soda en het zout.
  • Meng in een aparte kom de gesmolten boter, eieren en het vanille-extract. Giet het mengsel in porties bij de kom met droge ingrediënten en roer tussendoor met een garde. Meng tot een glad deeg.
  • Maak de topping. Neem hiervoor een klein kommetje en meng hierin de suiker, kaneel en de nootmuskaat.
  • Neem een portie deeg (ong. 2 eetlepels) in je handen en vorm hiervan een balletje. Rol het balletje vervolgens door de kaneelsuiker en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit proces met de rest van het deeg.
  • Bak de koekjes 7-8 minuten in de oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
  • Geniet ervan!

Let op: de koekjes zijn afgedekt nog 5 dagen houdbaar (op kamertemperatuur).

Lees ook: Recept: chocoladekoekjes met witte chocoladedruppels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 360 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker + 50 gram voor de kaneelsuikertopping
  • 100 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel nootmuskaat + 1/4 theelepel voor de kaneelsuikertopping
  • 1/4 theelepel kaneel + 1 eetlepel voor de kaneelsuikertopping
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 225 gram boter, gesmolten
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract