Ingrediënten
  • 100 gram ongezouten boter
  • 125 gram Nutella
  • 110 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 7 gram maïzena
  • 60 gram cacaopoeder
  • 100 gram chocolade druppels
  • Snufje zout
Jaimy Boer
120 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram ongezouten boter
  • 125 gram Nutella
  • 110 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 7 gram maïzena
  • 60 gram cacaopoeder
  • 100 gram chocolade druppels
  • Snufje zout

Wat een heerlijke traktatie!

Hoor je dat? Deze chunky chocoladekoekjes met Nutella-vulling roepen je naam! Deze koekjes hebben een smakelijke verrassing in het midden, en vullen je mond na één hap met zoete Nutella. Benieuwd hoe je ze maakt? We leggen het uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de chunky chocoladekoekjes met Nutella-vulling:

Voor de Nutella-vulling:

  • Pak een mediumgrote bakplaat en bedek deze met bakpapier. Schep vervolgens met een eetlepel klodders Nutella op de bakplaat. Hiervoor is het handig als je een bak met Nutella eerst in de vriezer doet. Zo blijft de pasta beter stijf.
  • Stop de bak met de bolletjes Nutella in de vriezer voor 1 uur.

Voor de chunky chocoladekoekjes:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, maïzena en zout tot alles goed gemengd is. Zet dit vervolgens opzij.
  • Meng in een grote kom met een spatel de zachte boter, suiker en vanille-extract tot het romig is.
  •  Voeg het ei toe en mix tot het gemengd is. Het is geen probleem als er klonten in het beslag zitten.
  • Roer met een spatel de meelmix in twee delen door de botermix. Meng dit deeg niet te lang.
  • Voeg de chocoladedruppels toe aan het deeg.
  • Gebruik een ijsschep om het koekjesdeeg eruit te scheppen.
  • Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Druk de balletjes koekjesdeeg plat tot een cirkel en plaats in het midden een bevroren bolletje Nutella.
  • Vouw de randen van het koekjesdeeg om de Nutella-vulling en rol dit tot een bol.
  • Herhaal dit bij de rest van de koekjes.
  • Zet de bakplaat 1 uur in de koelkast.
  • Zorg ervoor dat de koekjes ongeveer 5 centimeter uit elkaar liggen als je ze in de oven doet. Het kan zijn dat je de koekjes in twee beurten moet bakken.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten in de oven op 180 graden Celsius goudbruin.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd hoe je dit recept maakt? In onderstaande filmpje wordt alles uitgelegd!

Zin in meer Nutella? Recept: Nutella-ijstaart met KitKat en Oreo

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: How Tasty Channel | Beeld: Unsplash, Food Photograph