Welk recept is jouw absolute favoriet?

Nu het jaar bijna ten einde is, willen wij graag terugblikken op 2020. Want zeg nou zelf: wat wás het een jaar. Een jaar waarin we ineens massaal thuiszaten. Thuis aan het werk, winkels dicht, niet meer naar de sportschool en niet lekker op vakantie. Inderdaad, corona gooide flink wat roet in het eten. Figuurlijk dan, niet letterlijk. Nee, want als er één positief puntje is aan de coronacrisis, is het wel dat we ineens veel meer tijd hadden om ons lekker uit te sloven in de keuken.

Het jaar van eten

Eindelijk tijd om die taart te maken of eens uit te pakken met een heerlijke ovenschotel. Tussen het werk door even een lekker eitje koken of pannenkoeken bakken, het kan allemaal. Wat ons betreft stond 2020 zeker in het teken van eten. En ook als we jullie mogen geloven. Jullie hebben namelijk flink wat afgekookt. Benieuwd naar jullie favoriete recepten van 2020? Je leest ze hieronder.

10. Pittige komkommersalade

In de zomer was deze pittige komkommersalade razend populair. Een komkommersalade is natuurlijk een echte staple bij een barbecue, maar deze pittige variant heeft net wat meer bite. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Je leest het hier.

9. Luchtige chocoladetaart met drie ingrediënten

Laten we eerlijk zijn: gemak dient de mens. Een chocoladetaart met slechts drie ingrediënten is dan ook echt een dream come true. Niet zo gek dus dat dit heerlijke baksel in jullie top 10 staat. Met eieren, pure chocolade en boter flans jij zo deze chocoladetaart in elkaar. Het recept vind je hier.

8. Romige komkommersalade

Komkommersalade was dit jaar een regelrechte hit, want ook deze romige variant prijkt in de top 10 van jullie favoriete recepten. Deze frisse en romige komkommersalade is heerlijk bij een biefstukje en gebakken aardappeltjes.

7. Chinese tomatensoep

We zijn dol op traditionele tomatensoep, maar Chinese tomatensoep is toch vaak net wat specialer. Het lijkt misschien moeilijk om te maken, maar met dit recept heb je dit lekkere gerecht zo op tafel staan.

6. Zomerse en luchtige ananascake

Tijdens de warme dagen die dit jaar kende was deze ananascake enorm populair. En dat snappen wij heel goed. Deze cake is niet alleen heerlijk luchtig, je maakt ‘m ook nog eens hartstikke snel en makkelijk. Hier vind je het recept.

Benieuwd naar jullie 5 meest favoriete recepten? Je vindt ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2