Ingrediënten
  • 1 grote komkommer, gewassen
  • 50 gram ui, grofgesnipperd
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels chillivlokken
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels getoaste sesamzaadjes
  • 1 theelepel suiker
10 min.
2 pers.

Het perfecte bijgerecht bij de barbecue

Bij een barbecue mag het (vegetarische) vlees niet ontbreken. Daarnaast zijn de sauzen en bijgerechten minstens zo belangrijk. Zo zetten wij standaard een zelfgemaakte aardappel- en komkommersalade op tafel. Wil jij je komkommersalade echter wat meer bite geven? Maak dan eens deze pittige komkommersalade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakjes.
  • Doe de komkommer in een grote kom en voeg de ui, bosui en knoflook toe. Roer even door.
  • Schenk de sojasaus in de kom en voeg de chilivlokken, sesamolie, sesamzaadjes en suiker toe.
  • Meng alles goed met elkaar. Roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgenomen.
  • Zet even in de koelkast en klaar is Kees!

Ook lekker: Aardbei-rabarbertaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Maangchi | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 grote komkommer, gewassen
  • 50 gram ui, grofgesnipperd
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels chillivlokken
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels getoaste sesamzaadjes
  • 1 theelepel suiker