Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
  • 2 eetlepels bloem, niet afgestreken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 milliliter water
  • 1 blik gepelde tomaten met sap of 3 ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • peper en zout
  • 100 gram noedels
  • 3 lente-uien
  • 3 eieren
60 min.
4-6 pers.

Die heerlijke zoete, Chinese soep is een makkie om te maken!

Je hebt het vast wel eens gegeten; die lekkere Chinese tomatensoep die op de één of andere manier heel erg anders smaakt dan de soep die wij altijd maken. Het lijkt misschien heel moeilijk om te maken, maar dit recept zul je erachter komen dat dat helemaal niet het geval is! 

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en de knoflook. Doe de ui en de knoflook samen met de kippenbouten en de kippenbouillon in een grote pan en breng dit aan de kook. Laat 12 minuten op laag vuur koken totdat de kip gaar is.
  • Haal de kippenbouten uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon en bewaar dit in een kom. Zet de soeppan weer op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de tomatenpuree een minuutje aan.
  • Blijf de tomatenpuree constant roeren om te voorkomen dat het aanbakt. Roer dan de bloem er doorheen en voeg ook het gemberpoeder toe. Meng tot een gladde massa.
  • Doe de tomaten, azijn, gembersiroop en de kippenbouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten op laag vuur pruttelen.
  • Pluk ondertussen de kip van de kippenbouten af en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in ringetjes. Pureer de soep met een staafmixer zodat het een iets gladder geheel wordt.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje gembersiroop voor de typisch Chinese, zoete smaak. Roer dan de kip door de soep heen en laat op laag vuur goed doorwarmen.
  • Breek ondertussen de drie eieren in een kommetje en kluts deze. Verhit olie in een koekenpan en doe hier het geklutste ei in. Maak een omelet en snijd deze in smalle reepjes.
  • Serveer de soep met de gekookte noedels, lente-ui en omeletreepjes.

Lees ook: Vind jij die rijst van de Chinees ook altijd zo lekker? Zo maak ‘m makkelijk zelf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Fransesca Kookt | Beeld: videostill Kirkels TV

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel zonnebloem- of arachideolie
  • 2 eetlepels bloem, niet afgestreken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 100 milliliter water
  • 1 blik gepelde tomaten met sap of 3 ontvelde tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • peper en zout
  • 100 gram noedels
  • 3 lente-uien
  • 3 eieren