60 min.
6 pers.

Je hebt nog nooit zo’n luchtige taart geproefd!

Nu de warmere dagen in aantocht zijn snakken we naar lichte en luchtige baksels die niet te zwaar op te maag liggen. Natuurlijk wil je ook genieten van de zon en dus niet al te lang in de keuken staan. Deze ananascake met maar drie ingrediënten is dan perfect! 

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 180 graden.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Heb je geen zelfrijzend bakmeel, gebruik dan 250 gram gewone bloem en voeg een eetlepel bakpoeder toe.
  • Voeg aan het zelfrijzend bakmeel 200 gram suiker en 450 gram ananasstukjes toe. Doe ook het sap dat uit het blikje komt erin.
  • Meng alles goed door elkaar tot er een consistent deeg ontstaat. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en doe het deeg hierin.
  • Doe de taartvorm 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Lekker met een dot slagroom!

Lees ook: Groenten, kipfilet en vis koken in de vaatwasser? Ja echt, hier lees je hoe!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Todd’s Kitchen | beeld: videostill

Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 450 gram ananasstukjes