5. Churros-pannenkoeken

Wij zijn gek op churros én op pannenkoeken. Jullie blijkbaar ook, want dit recept voor churros-pannenkoeken staat op nummer vijf dit jaar. In slechts twintig minuutjes flans je dit heerlijke ontbijtje of lunch in elkaar. Of wanneer je het ook maar wil eten. Het recept vind je hier.

4. Koolsla van de KFC

Wanneer je bij de KFC (Kentucky Fried Chicken) komt, schuif je vaak niet bij het fastfoodrestaurant aan om gezond te doen, maar wil je je tanden in een heerlijk kippenvleugeltje zetten. Desalniettemin is een salade on the side best lekker. Met name de beroemde koolsla van de KFC is bij velen favoriet. In de toekomst hoef je niet meer speciaal naar de KFC om deze te bestellen, want wij hebben het recept bemachtigd! Dit recept viel bij jullie enorm in de smaak – en daarom staat-ie op nummer vier.

3. Kersentaart

Een traditionele taart met verse kersen, die mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Jullie waren enorm fan van deze eenvoudige kersentaart, hij staat zelfs op plek drie! Heb je ‘m nog niet geproefd? Ga dan snel aan de slag met het recept.

2. Spitskool met spekjes

Uren in de keuken zwoegen kan leuk zijn, maar soms is het fijn om een simpele maaltijd op tafel te zetten. Deze spitskool met spekjes voor on the side is daar het perfecte voorbeeld van. Gezond, snel klaar en hartstikke lekker! Hier lees je hoe je het maakt.

1. Romige spruitjesschotel met kaas en spek

Met stip op nummer één stond dit jaar de spruitjesschotel met kaas en spek. Dit was jullie favoriete recept van 2020, en dat begrijpen wij wel. Deze ovenschotel met spruitjes, spekreepjes, cheddar en Gruyèrekaas is de droom van menig groente- en kaasliefhebber. Ook als je niet van spruitjes houdt, valt dit gerecht nog in de smaak. Want zeg nou zelf: iedereen houdt van spruitjes als ze zwemmen in de kaassaus, toch? Je vindt het recept hier.

Pagina 2/2

Lees ook: Het is bewezen: kaas en wijn zijn goed voor je

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Archief | Beeld: Unsplash, Will Echols