08 april 2019
5 min.
4-8 pers.

Deze romige komkommersalade is heerlijk bij de barbecue

Het voorjaar komt er weer aan, wat betekent dat de eerste barbecue al snel een feit zal zijn. Vaak staat dit in het teken van veel vlees en stokbrood, maar het is altijd lekker om er ook een frisse salade bij te serveren. Ook is deze komkommersalade heel lekker bij een biefstukje en gebakken aardappeltjes. 

Een komkommersalade is heel makkelijk te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de komkommersalade:

  • Doe de zure room, azijn, dille, suiker en het zout in een kom en knijp de knoflook hierboven uit. Meng alles.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en de ui in dunne (halve) ringen.
  • Doe de komkommer en ui bij de zure room en meng goed.
  • Dek de salade af en zet hem tenminste een uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Pasta pesto met kip en groene asperges 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill The Stay at Home Chef

Ingrediënten
  • 120 gram zure room
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 komkommers
  • 1 rode ui