Ingrediënten
  • BODEM:
  • 250 gram geplette Oreo's, zo'n 30 koekjes
  • 5 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • CHEESECAKE:
  • 908 gram roomkaas, zacht
  • 267 gram kristalsuiker
  • 42 gram cacaopoeder
  • 227 gram zure room, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 28-56 gram rode kleurstof
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur, licht geklopt
  • FROSTING:
  • 113 gram roomkaas, zacht
  • 56 gram ongezouten boter, zacht
  • 260 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
30 + 120 min.
8 pers.

Red velvet, cheesecake en Oreo’s: wat wil je nog meer?

Deze romige red velvet cheesecake is alles wat je wil in je leven and more. Het zijdezachte red velvet-beslag ligt op een bodem van Oreo’s en wordt afgemaakt met een smaakvolle cream cheese frosting. Zeg nou zelf: dit is toch de droom? Toegegeven, je maakt deze heerlijke cheesecake niet in een uurtje, maar het is zeker weten de moeite waard. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

Bodem:

  • Giet de boter bij de geplette Oreo’s en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel evenredig in een springvorm van 22 cm en druk goed aan. Bak 10 minuten op 180 ºC.

Cheesecake:

  • Verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC.
  • Klop de roomkaas in een middelgrote kom met een handmixer, ongeveer 1 minuut op middelhoge snelheid tot deze glad en romig is.
  • Voeg de suiker en het cacaopoeder toe. Mix op middelhoge snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de zure room, witte azijn, vanille en de helft van de kleurstof toe. Mix op middelhoge snelheid tot alles goed gemengd is. Kijk of de kleur rood genoeg is. De kleur zal tijdens het bakken iets vervagen, dus houd daar rekening mee. Voeg eventueel de rest van de kleurstof – in kleine beetjes – toe tot de gewenste kleur is bereikt.
  • Klop de eieren lichtjes in een aparte kom en meng ze voorzichtig door het beslag met een siliconen spatel.
  • Giet de vulling over de bodem en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake 1 uur op 150 ºC. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake nog 1 uur staan – met de ovendeur dicht. Bewaar een nacht in de koelkast.

Frosting:

  • Voeg de ingrediënten voor de frosting toe aan een middelgrote kom en mix tot een glad en romig geheel.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm en verdeel het glazuur erover. Als het glazuur een beetje los zit, doe de cheesecake dan nog even in de koelkast, totdat de frosting stevig genoeg is om op zijn plaats te blijven.

Geniet van deze heerlijke red velvet cheesecake met bodem van Oreo’s!

Ook lekker: Cappuccino cheesecake met gezouten karamelsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Baked By An Introvert | Beeld: Videostil

Ingrediënten
  • BODEM:
  • 250 gram geplette Oreo's, zo'n 30 koekjes
  • 5 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • CHEESECAKE:
  • 908 gram roomkaas, zacht
  • 267 gram kristalsuiker
  • 42 gram cacaopoeder
  • 227 gram zure room, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 28-56 gram rode kleurstof
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur, licht geklopt
  • FROSTING:
  • 113 gram roomkaas, zacht
  • 56 gram ongezouten boter, zacht
  • 260 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract