Deze supersimpele chocoladetaart kan elke bakleek maken

Lang zwoegen in de keuken heeft absoluut z’n charme, maar zo nu en dan wil je een creatie in elkaar flansen die niet zoveel moeite van je vraagt. Wil jij een heerlijke, maar makkelijke taart bakken? Zoek niet verder. Wij hebben hét recept voor je!

Dit heb je nodig:

  • 8 grote eieren
  • 450 gram pure chocolade
  • 225 gram boter
  • Optioneel: aardbeien en poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  2. Vet een springvorm in met boter of gebruik bakpapier.
  3. Klop de eieren in een kom tot ze qua volume zijn verdubbeld. Hiervoor kun je het beste een staafmixer gebruiken.
  4. Smelt de boter en chocolade en roer dit goed door. Gebruik je een magnetron? Zet je chocoladebotermix dan niet langer dan 30 seconden in de magnetron. Roer even en zet het daarna, indien nodig, nog 30 seconden in de magnetron.
  5. Schep een derde van de geklopte eieren met een spatel in het beslag en roer dit goed door. Wanneer dit goed is opgenomen, kun je de rest van het ei ook door je beslag roeren.
  6. Schenk je beslag in de ingevette springvorm en laat je taart 20 tot 25 garen in je voorverwarmde oven.
  7. Laat je taart hierna afkoelen en maak je taart eventueel af met een laagje poedersuiker en frambozen.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gimme Some Oven | Beeld: Pixabay