Ingrediënten
  • VOOR DE ROLLETJES
  • 1 pak mini crescent rolls uit de koeling
  • 20 mini hot dogs
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels water
  • Dijon mosterd (naar smaak)
  • VOOR DE DIP
  • 65 gram mayonnaise
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Hete pepersaus (naar smaak)
Esther Reitsema
35 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE ROLLETJES
  • 1 pak mini crescent rolls uit de koeling
  • 20 mini hot dogs
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels water
  • Dijon mosterd (naar smaak)
  • VOOR DE DIP
  • 65 gram mayonnaise
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Hete pepersaus (naar smaak)

Ideaal als je nog een simpel recept zoekt voor je Halloween-feestje

Hoewel we Halloween in Nederland niet zo uitgebreid vieren als in Amerika, is het wel weer een mooi excuus om iets lekkers en speciaals te maken. Wij hebben een heel simpel Halloweenrecept voor je, waarmee je snel een hele hoop hotdog mummies in elkaar knutselt. Griezelen en smullen!

Makkelijk en leuk om te maken

Halloween is natuurlijk dé tijd om aan de slag te gaan met allerlei leuk uitziende snacks. Voor veel van die recepten heb je echter behoorlijk wat tijd en ingrediënten nodig. Wil je het wat simpeler houden? Dan zijn deze hotdog mummies ideaal. Niet alleen leuk om zelf te maken, maar ook om samen met kinderen mee aan de slag te gaan. In korte tijd kun je een grote hoeveelheid maken, dus ze zijn ook nog eens leuk om uit te delen. Aan de slag!

Zo maak je de hotdog mummies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de crescent rolls uit elkaar volgens de markeringen die op het deeg zijn aangebracht.
  • Snijd elk stuk van de crescent roll in een aantal horizontale reepjes.
  • Pak de mini hot dogs en draai de reepjes deeg daaromheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak een kleine kom en meng daarin het ei en het water.
  • Pak een kwastje of een lepel en smeer wat van het ei-watermengsel op elk van de worstjes.
  • Leg de worstjes op de bakplaat en schuif die plaat de oven in.
  • Haal de plaat na 10 tot 15 minuten uit de oven en laat de worstjes even afkoelen.
  • Gebruik een satéprikker om met mosterd kleine oogjes op de worstjes te maken.
  • Pak een kleine kom en meng daarin alle ingrediënten voor de dip.
  • Serveer de dip en de worstjes samen. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: loaded chorizo hotdogs met Boursin

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: iStock, Video Taste of Home